Gerjan Zweers

Ik heb ruim 20 jaar ervaring als consultant, manager, trainer en coach. Ik ben hiervoor opgeleid, heb cursussen gedaan en daar veel van geleerd. Maar nooit heb ik zo veel geleerd als van de meditatie opleidingen, mindfulness trainingen en retraites die ik sinds 2001 heb gevolgd.

Door het aanleren van een frisse blik en een onderzoekende en verwelkomende houding heb ik mezelf leren zien en leren kennen.

"Zo heb ik geleerd hoe ik bewust, bezield en bevrijd kan leven."

Ik leerde hoe ik me met milde, vriendelijke aandacht kan openstellen en opmerkzaam kan zijn voor wat het ook maar is dat zich hier en nu aandient. Hoe ik mijn automatische reactiepatronen kan herkennen en ruimte kan creëren voor meer eigen keuzevrijheid. Hoe ik daarbij kan vertrouwen op intuïtief zien, voelen en weten en van daaruit zuiver kan handelen en contact kan maken.

Ik heb geleerd dat ik dingen kan doen zonder me te identificeren, volkomen vrij en zonder dat het energie kost. En ook zonder dat ik de verantwoordelijkheid op me neem voor iemand waar ik niet verantwoordelijk voor ben. Dat ik doelen kan stellen zonder me te hechten aan resultaten en juist zo bijzonder creatief en effectief kan zijn.

Ik ben er rustiger door geworden en gelukkiger. Chronische pijnklachten die lang geleden zijn ontstaan als gevolg van een auto-ongeluk beheersen mijn leven niet meer en concentratieproblemen die ik vroeger sterk heb ervaren in mijn studie en in mijn werk vormen geen belemmering meer. Ik ben gegroeid als mens, vader, leidinggevende, collega en coach.

"En wat ik zelf geleerd heb, gun ik anderen ook."

Ik ben van mening dat iedereen in elk geval eens in zijn leven een mindfulnesstraining gevolgd moet hebben, ongeacht of je een klacht hebt of niet. Mindfulness geeft authenticiteit aan je leven. Het stelt je in staat jouw levensdoelen helderder te zien en beter te bereiken.

"Daarom ben ik mindfulness trainer en coach geworden."

En daarnaast ben ik neurofeedback trainingen gaan aanbieden, omdat ik heb mogen ervaren (ook bij mijn dochter met ADHD) dat dit soortgelijke resultaten oplevert. Niet voor niets wordt neurofeedback wel mindfulness voor de hersenen of voor het centraal zenuwstelsel genoemd!

 

Ik wil mensen prettig en nuchter begeleiden in vrij leven, leven vanuit (zelf)inzicht en vanuit contact met de bron van je eigen kracht. Er werkelijk helemaal zijn, de zin en betekenis van je leven ervaren en met inspiratie genieten van het wonder van leven.

Wat mij drijft is een wereld voor ons en onze kinderen waarin we (samen) leven vanuit wie we werkelijk zijn, vanuit het besef dat we één zijn met al wat leeft op deze wereld. Dat we zien wat een privilege het is om hier te mogen zijn.
Een wereld waarin we bereid zijn ons ego op te geven voor iets dat groter is dan onszelf. En waarin leven en handelen vanuit liefdevolle vriendelijkheid een vanzelfsprekendheid is.
Onze next level zeg maar, waarin we wèl onze gezamenlijke doelen over armoede, gelijkheid, onderwijs, kindersterfte, milieu en gezondheid halen. Zonder te wachten op het volgende millennium.

Ik bied daarom voor iedereen betaalbare mindfulness en neurofeedback training aan. Goedkoop, maar met duurzaam resultaat!