Gerjan Zweers

Vanaf 1998 ben ik werkzaam als consultant, manager, trainer en coach. Ik ben hiervoor opgeleid, heb cursussen gedaan en daar veel van geleerd. Maar het meeste heb ik geleerd van de meditatie trainingen en retraites die ik heb gevolgd en de coaches die gaandeweg op mijn pad zijn gekomen.

Door het aanleren van een frisse blik en een onderzoekende en verwelkomende houding heb ik mezelf leren zien en leren kennen.

‘Zo leerde ik hoe ik bewust, bezield en vrij kan leven.’

Ik leerde hoe ik me mild en vriendelijk kan openstellen en opmerkzaam kan zijn voor wat het ook is dat zich hier nu aandient. Hoe ik mijn automatische reactiepatronen kan herkennen en ruimte kan creëren voor meer keuzevrijheid en verantwoordelijkheid. Hoe ik daarbij kan vertrouwen op intuïtief zien, voelen en weten en om van daaruit zuiver en in verbinding te handelen.

Ik heb geleerd dat ik dingen kan doen zonder me te identificeren, volkomen vrij en zonder dat het energie kost. En ook zonder dat ik de verantwoordelijkheid op me neem voor iemand waar ik niet verantwoordelijk voor ben. Dat ik doelen kan stellen zonder me te hechten aan resultaten en juist zo bijzonder creatief en effectief kan zijn.

Ik ben van mening dat iedereen in elk geval eens in zijn leven een mindfulnesstraining of retraite gevolgd moet hebben, ongeacht of je een klacht hebt of niet. Mindfulness geeft authenticiteit aan je leven. Het stelt je in staat jouw levensdoelen helderder te zien en beter te bereiken. Ook in mijn coaching gaat het om bewustwording en leren door doelen stellen, doen en ervaren.

‘Daarom ben ik mindfulness trainer en coach geworden.’

Ik wil jongeren en volwassenen prettig en nuchter begeleiden in vrij leven, leven vanuit (zelf)inzicht en vanuit contact met de bron van je eigen kracht. Er werkelijk helemaal zijn, de zin en betekenis van je leven ervaren en genieten van het wonder van leven.

Wat mij drijft is een wereld voor ons en onze kinderen waarin we (samen) leven vanuit wie we werkelijk zijn, vanuit het besef dat we één zijn met al wat leeft op deze wereld. Dat we zien wat een privilege het is om hier te mogen zijn.
Een wereld waarin we bereid zijn ons ego op te geven voor iets dat groter is dan onszelf. En waarin leven en handelen vanuit liefdevolle vriendelijkheid een vanzelfsprekendheid is.
Onze next level zeg maar, waarin we wèl onze gezamenlijke doelen over armoede, gelijkheid, onderwijs, kindersterfte, milieu en gezondheid halen. Zonder te wachten op het volgende millennium.

‘Ik bied daarom voor jong en oud betaalbare mindfulness trainingen en coaching aan. In vergelijking met anderen niet duur, maar wel met duurzaam resultaat!’